MEDDISTRICT – RECUPERARE MEDICALĂ departamente medicale:

Toate cazurile tratate, educația și cercetarea la nivel mondial în care suntem implicați, sunt pentru că tu meriți cea mai sigură și eficientă terapie, aplicată de medici cu experiență, cu rezultate garantate pe termen lung. În cadrul MEDDISTRICTĂRECUPERARE MEDICALĂ sunt interconectate următoarele departamente medicale:

 1. Evaluare medicală morfofuncțională
 2. Recuperare neuro –loco-motorie asistată robotic
 3. Ozonoterapie
 4. Fizioterapie
 5. Kinetoterapie
 6. Imunoterapie
 7. Reeducare funcțională
 8. Hidroterapie
 9. Regenerare tisulară ghidată și biostimulare
 10. Terapie ocupațională
 11. Integrare socială postterapie

 

 1. Evaluare medicală morfofuncțională 

La MEDDISTRICT tu, pacientul,  ești prioritatea noastră! Evaluarea inițială este realizată de o echipă medicală multidisciplinară, care va studia dosarul medical și va realiza o evaluare funcțională a ta. Pe baza evaluării inițiale, se realizează un raport care stabilește planul de tratament, pe care îl comunică ție, familiei sau persoanelor pe care tu dorești să le informăm și medicului curant (medicul care te-a trimis către noi și care va face parte activ din echipa noastră medicală). Toate evaluările ulterioare și deciziile legate de terapiile de care vei beneficia vor fi discutate de experții medicali MEDDISTRICT cu tine, cu medicul curant, cu persoanele pe care tu dorești să le informăm despre starea ta și cu medici de top din clinicile din Europa și nu numai cu care colaborăm. Pe baza evaluărilor complexe periodice, planul terapeutic de recuperare medicală va fi adaptat permanent în funcție de evoluția ta, pentru ca tu să beneficiezi de cel mai bun tratament.

 1. RECUPERARE NEURO-LOCO-MOTORIE ASISTATĂ ROBOTIC

În funcție de tine, de particularitățile cazului tău specialiștii noștri vor elabora un plan de tratament individualizat nevoilor tale. Putem acoperi o arie vastă de patologii neurologice și neuro-loco-motorii, printre care:

- Accident vascular cerebral (orice vârstă)

- Scleroză multiplă, scleroză laterală amiotrofică

- Boala Parkinson

- Postoperator intervenții neurochirurgie

- Traumatism cranio-cerebral (orice vârstă)

- Traumatism vertebro-medular (orice vârstă)

- Infirmitate motorie cerebrală cronică (orice vârstă)

 1. RECUPERARE ORTOPEDICĂ

În cadrul MEDDISTRICT-RECUPERARE MEDICALĂ, echipa specializată în recuperare ortopedică va realiza o evaluare completă a ta, ținând cont de toate particularitățile cazului tău. Vom realiza și vom implementa un plan de tratament personalizat pentru nevoile tale, ce va implica terapii sigure, cu rezultate de excepție. Putem susține tratamente revoluționare de recuperare ortopedică din arii vaste ale acestei arii medicale, din care amintim:

- Patologii ortopedice ale membrului superior

- Patologii ortopedice ale membrului inferior

- Recuperare post fractură

- Leziuni tendinoase. Tendinopatie (tratament conservator sau post chirurgical)

- Recuperare postoperatorie - proteze de șold, proteze de genunchi, proteze de umăr etc.

- Recuperare postoperatorie - ligament încrucișat, etc.

- Sechele mio-osteo-articulare post traumatice

- Sechele mio-osteo-articulare post intervenții chirurgicale

 1. RECUPERARE CARDIOVASCULARĂ

Divizia de recuperare cardiovasculară din cadrul MEDDISTRICT-RECUPERARE MEDICALĂ oferă asistenţă pentru două tipologii de pacienţi:

- Pacienţi post-intervenţie chirurgicală cardiacă

- Pacienţi ce se prezintă din cauza unei boli de insuficienţă cardiacă cronică, care pot beneficia de o perioadă de recuperare fizică și cardiologică pentru a-și îmbunătăţi toleranţa la efort

Ariile de activitate ale specialiștilor în recuperarea cardiovasculară includ:

- Gestionarea clinică a pacientului

- Diagnosticarea non-invazivă: ECG, ecocardiografie Doppler, testare la effort.

- Educarea către activitatea fizică adecvată

- Optimizarea terapiei medicale (esenţială, odată ce faza acută este depășită)

- Educarea cu privire la prevenirea și tratarea riscului cardiovascular

- Nutriţie și dietologie

- Cercetare medicală și activităţi știinţifice

Programul de recuperare cardiovasculară va începe după ce cardiologul tău va transmite toate datele necesare, acesta urmând să facă parte din echipa ce va monitoriza permanent tratamentul și efectele acestuia, alături de medicul de recuperare și de alți specialiști în funcție de particularitățile cazului tău. Cazul este discutat cu medicii care s-au ocupat de pacient până în acel moment, evaluându-se eventualele probleme de rezolvat și stabilindu-se obiectivele programului de recuperare. Programul de recuperare se desfășoară sub atenta supraveghere a fiziokinetoterapeutului care va păstra permanent legătura cu medicii din echipa de monitorizare.

O atenție deosebită este acordată reabilitării cardiovasculare pediatrice.

 

 1. REUMATOLOGIE

Reumatologia este specialitatea care se ocupă cu depistarea, diagnosticarea, tratarea și recuperarea pacienților cu afecțiuni ale sistemului musculo-scheletal și ale țesutului conjunctiv vascular.

La MEDDISTRICT-RECUPERARE MEDICALĂ, evaluarea reumatologică este complexă și poate fi însoțită de consulturi multidisciplinare atunci când situația impune acest lucru (recuperare medicală, cardiologie, ortopedie, neurologie, neurochirurgie, medicină internă etc.).

Tratamentul bolilor reumatice are abordări multiple și poate fi medicamentos, sub formă de terapie biologică, proceduri modulatoare imunologice, de recuperare medicală (fizioterapie, kinetoterapie etc.) sau bazat pe terapii complementare.

Aceste boli pot fi inflamatorii, degenerative, metabolice, boli ale părților moi, inclusiv dureri acute și cronice la nivelul aparatului locomotor, precum și afectarea altor organe și sisteme. Bolile reumatologice prezintă diverse simptome: inflamație, roșeață, durere, dificultate în mișcare sau chiar impotență funcțională.

Cele mai frecvente afecțiuni reumatologice întâlnite sunt degenerative sau inflamatorii și pot fi grupate astfel:

- Afecțiuni musculoscheletale non-articulare și regionale (durere cervicală și lombară, fibromialgie, neuropatii de compresie, distrofie simpatică reflexă);

- Afecțiuni ale cartilajului și osului (artroză, durerea de genunchi, bolile osoase metabolice, boala Paget, osteonecrozele)

- Bolile de țesut conjunctiv (artrită reumatoidă, lupus eritematos sistemic, scleroza sistemică, miopatii imune, sindrom Sjogren, sindrom fosfolipidic, boala Still a adultului)

- Vasculite

- Spondilartritele

- Artrite asociate cu agenții infecțioși;

- Suferințe reumatice asociate afecțiunilor metabolice, endocrine, hematologice și neoplazice;

- Tumori benigne și maligne ale articulațiilor.

Vă invităm să realizați programarea online sau telefonic.

La noi este simplu și eficient. Selectați data, ora și medicul specialist.

TOP