MEDDISTRICT – RECUPERARE MEDICALĂ - tehnologie medicală revoluționară la dispoziția ta:

MEDDISTRICT–RECUPERARE MEDICALĂ este prima clinică care integrează toată gama de terapii inovative pentru recuperarea ta medicală: OZONOTERAPIE, FIZIOTERAPIE, KINETOTERAPIE, HIDROTERAPIE, RECUPERARE NEUROLOCOMOTORIE ASISTATĂ ROBOTIC. Tehnologia revoluționară de care beneficiați în cadrul MEDDISTRICT-RECUPERARE MEDICALĂ include roboți medicali,  echipamente ultramoderne de regenerare tisulară accelerată, aparatură ultramodernă de ozonoterapie, fizioterapie, kinetoteraplie, electroterapie, hidroterapie, imunoterapie etc., unele chiar premiere mondiale, capabile să se adapteze oricărui caz clinic, asigurându-ți și confortul psihic în timpul ședințelor de tratament. Mai jos vă vom prezenta câteva din tehnologiile de care dispunem și tratamentele revoluționare pe care le realizăm cu ajutorul acestora.

Testul de efort cardiopulmonar

BTL CPET

Pentru ca tu să beneficiezi de tratamente sigure, medicii specialiști vor realiza teste prin care vor stabili la ce exerciții poți face față. Cu echipamentele de testare la efort din clinica MEDDISTRICT, se va realiza ”CardioPulmonary Exercise Test” – test de efort cardiopulmonar, evaluare indispensabilă, fie că este vorba de o evaluare a progresului antrenamentului în medicina sportivă sau de diagnosticarea intoleranței la efort cardiopulmonar. Testarea de efort cardiopulmonar este o investigație avansată, specializată, care furnizează

informații complexe despre capacitatea de efort. Acesta se bazează pe evaluarea modificărilor clinice (simptomelor pacientului) și paraclinice (modificărilor electrice și pulmonare) la efort fizic de intensitate progresiv crescândă precum și în perioada de recuperare după efort.

Testarea de efort cardiopulmonar este o procedură noninvazivă care se realizează pe covor rulant sau bicicletă. Pacientul respiră printr-o mască și se monitorizează simultan atât ritmul cardiac cu electrocardiogramă, cât și dinamica gazelor respiratorii (oxigen și dioxid de carbon) în timpul efortului, relația dintre acestea, precum și relația acestora cu frecvența cardiacă și ventilația pulmonară.

Sistemul de analiza mersului

Testul 3D BaropodometricTestul 3D Baropodometric

Testul 3D Baropodometric reprezintă o investigație revoluționară care corectează efectele posturii defectuoase prin depistarea și corectarea tuturor efectelor asupra sănătății ce decurg dintr-o postura incorectă. Acest dispozitiv conține cea mai avansată tehnologie existentă pe piață în acest moment. Testul 3D Baropodometric evidențiază: defectele de sprijin plantar, zonele cu suprasarcină, distribuția greutății, biomecanica organismului în timpul staționării sau în mers. În aproximativ 30 de minute cât durează testarea sunt observate detaliat alterările de postură și suport plantar, iar aceste date sunt folosite pentru a crea computerizat talonetele ortopedice personalizate care corectează deficiențele de postură.

RECUPERARE ASISTATĂ ROBOTIC

Roboții medicali au programe motivante și atractive pentru tine, terapiile MEDDISTRICT fiind sigure, eficiente și confortabile. Departamentul  RECUPERARE ASISTATĂ ROBOTIC beneficiază de linii complete de reeducare și recuperare pentru tine, oferind soluții complete, complexe și personalizate nevoilor tale de recuperare pentru afecțiuni post traumatice, musculoscheletale, afecțiuni reumatismale inflamatorii, cardiovasculare, respiratorii, afecțiuni neurologice și neuromotorii. Vom trece în revistă câteva din echipamentele robotice ce sunt la dispoziția specialiștilor noștrii pentru ca tu să beneficiezi de cele mai sigure și eficiente tratamente.

 

 

BTS ANYMOV

BTS ANYMOV reprezintă evoluția tehnologică, introducând un salt generațional: patul devine un robot de mobilizare centrată pe pacient, efectuând terapia motrică ca primă etapă de reabilitare în urma unui accident vascular cerebral sau a unui accident cerebral traumatic și nu numai, imediat posttraumatic, prevenind astfel deteriorarea datorată imobilității sau funcționării deficitare.

BTS ANYMOV este un pat de spital robotizat de reabilitare și reeducare pentru pacient, care să permită unBTS ANYMOV antrenament specific de mobilizare pasivă repetabil, Motoarele de mare precizie și calculatorul dedicat asigură, în afara mișcărilor motrice pasive amintite, și verticalizarea pacientului, mișcări de înclinare laterale ale patului, ceea ce oferă un confort sporit și o viteză de refacere a organismului superioară.

 

ROBOT PENTRU RECUPERAREA MERSULUI G-EO SYSTEM

Deși în întreaga lume sunt utilizate numeroase dispozitive de antrenament a mersului, G-EO SYSTEM este de departe cel mai larg adoptat sistem, care este utilizat pentru a trata pacienții cu accident vascular cerebral, leziuni ale măduvei spinării, leziuni cerebrale traumatice sau scleroză multiplă. G-EO SYSTEM™ poate fi ajustat la pacienții cu diferite niveluri de deficiență, terapeuții alegând cu o simplă comutare între programele pasiv, activ-asistativ și activ modul, înlocuind astfel cu succes munca unei echipe de șase terapeuți. Etapele de recuperare și reeducare a motricității membrelor inferioare se realizează controlat și în deplină siguranță, pentru că prioritatea noastă este sănătatea ta. Dezvoltat pentru a răspunde nevoilor specifice ale pacienților de-a lungul întregului proces terapeutic de recuperare, G-EO SYSTEM™ oferă diferite module și opțiuni de terapie, cum ar fi mișcări parțiale, mișcare la nivelul unui plan drept, mersul cu spatele și are caracteristica unică de a simula în mod realist scările și mersul în pantă (în urcare și coborâre). G-EO SYSTEM™ se compune din orteze robotice pentru mers şi un echipament performant de susţinere a greutăţii corporale, combinate cu un sistem motorizat ce ofera o gama vastă de mișcări, toate asistate și controlate de un calculator ce ajustează performanţele şi colectează date medicale pentru cercetarea și evaluarea terapeutică. 

” G-EO SYSTEM™ a sporit progresul antrenamentului terapeutic de recuperarea a mersului pentru pacienții noștri cu limitări fizice și neurologice, indiferent de vârstă, de la copii la persoanele de vârsta a treia.” Dr. Leann Kerr, PT, CBIS, DHS, Universitatea Bellarmine, Louisville, Kentu

Wearable Robotics ALExWearable Robotics ALEx

Wearable Robotics ALEx este echipamentul robotic medical inovator, bazat pe tehnologia realității virtuale, destinat pacienţilor cu funcţie afectată a membrului superior, cauzată de afecţiuni neurologice (accident vascular cerebral, scleroză multiplă, paralizie cerebrală, leziuni la nivelul măduvei spinării, leziuni cerebrale traumatice, post-intervenție chirurgicală, TVM, TCC, boala Parkinson, sindromul Guillain-Barre etc.), traumatisme (leziuni la nivelul sistemului nervos periferic, fracturi) sau afecţiuni musculo-scheletale (instabilitate, durere, chirurgie ortopedică). Wearable Robotics ALEx este extrem de eficient în terapiile amintite, realizând atât mișcări pasive, cât și mișcări active, acoperind aproximativ 92% din mobilitatea fiziologică a membrului superior. Acest echipament permite pacientului să efectueze exerciţii specifice pentru creșterea forţei musculare şi amplitudinea mişcării articulaţiilor, cu obiectivul general de îmbunătăţire a abilităţilor funcţionale. Mai mult, prin computerul performant de care dispune, Wearable Robotics ALEx poate asista la evaluarea îmbunătățirii abilităţilor funcţionale pe parcursul terapiei. Astfel , rezultatele sunt complet măsurabile cu ajutorul rapoartelor clare și ușor de interpretat.

GLOREHAGLOREHA

Dispozitivele Gloreha sunt cea mai avansată și eficientă combinație de tehnologie robotică pentru a sprijini reabilitarea motorie a membrului superior și recuperarea neurocognitivă. Echipamentele Gloreha au suporturi ergonomice şi reglabile pentru braţe, formate din exoschelet cu arcuri integrate, ce cuprinde braţul de la umăr la mână şi contrabalansează greutatea braţului pacientului studiat, intensificând orice funcţie şi control neuromuscular şi asigurând mişcarea activă într-un amplu spaţiu 3D. Sistemul cuprinde de asemenea si senzor optic inovativ, ce ajuta la introducerea și culegerea de date și instrucțiuni pentru orice poziție a mâinii. 

GLOREHA ARIA GLOREHA ARIA

Echipamentul robotic Gloreha Aria are suport ergonomic şi reglabil pentru braţ format din un exoschelet cu arcuri integrate, ce cuprinde braţul de la umăr la mână şi contrabalansează greutatea braţului pacientului, intensificând orice funcţie şi control neuromuscular şi asigurând mişcarea activă într-un amplu spaţiu 3D. Sistemul cuprinde de asemenea și senzor optic inovativ, ce ajută la introducerea și culegerea de date și instrucțiuni pentru orice poziție a mâinii. Sistemul robotic Gloreha Aria are integrat un computer ce generează diferite jocuri ce impun mișcări ale brațului ce vor fi introduse în diverse terapii complexe individualizabile. Datele rezultate vor fi transmise și analizate pentru a se putea realiza pe baza acestora elemente de terapie complexe de grup şi individuale.

 

GLOREHA SINFONIA GLOREHA SINFONIA

Gloreha Sinfonia  este un robot computerizat inovator destinat pacienților cu probleme la nivelul mâinii. Permite un tratament neuromotor intensiv, incipient, stimulant și flexibil. Pacientul poate urmări exercițiul cu ajutorul animațiilor 3D afișate pe ecran iar mănușa confortabilă și usoară mobilizează articulațiile degetelor. Mișcările mâinii sunt insoțite de efecte vizuale și auditive ce stimulează recuperarea neurocognitiva. Gloreha Sinfonia permite o gamă variată de terapii ce permit  mișcarea individuală si simultană a mâinii, realizând exerciții precum pregătirea deschiderii mâinii și prinderea de obiecte, flexia-extensia, închiderea pumnului, numărare pe degete și altele.

 

ARMOTION ARMOTION

ARMOTION combină o varietate de caracteristici complexe și opțiuni de feedback pentru a maximiza efectul terapiei pentru pacienții cu disfuncții neuromusculare severe și moderate ale extremității superioare. Opțiunile de terapie pasivă permit pacienților în stadiu incipient să experimenteze și să învețe în siguranță mișcările umărului și cotului. Echipamentul maximizează capacitatea ta neuro-loco-motorie, prin reconstruirea capacității funcționale și a abilităților necesare pentru independență în viața de zi cu zi. Pentru motivarea ta, ARMOTION îți oferă feedback-ul vizual și natura competitivă a multiplelor funcții de joc legate de activități ale vieții zilnice, terapia de recuperare devenind astfel atractivă, fiecare ședință de tratament fiind o plăcere.

FIZIOTERAPIE

La MEDDISTRICT – RECUPERARE MEDICALĂ dispunem de cele mai moderne echipamente de fizioterapie, capabile să susțină tratamente complexe și complete, personalizate nevoilor tale, prin proceduri terapeutice sigure, eficiente și confortabile. Vom trece în revistă câteva din echipamentele ce sunt la dispoziția fizioterapeuților noștrii.

SIS - SISTEMUL SUPERINDUCTIV

 Scapi de durere în mod eficient. Sistemul Superinductiv BTL ameliorează imediat afecțiunile dureroase, atât cele cronice cât și acute. Această tehnologie se bazează pe intensitatea înaltă a câmpului electromagnetic, ce are efecte pozitive asupra țesutului uman. Printre aceste efecte terapeutice se numără ameliorarea durerii, vindecarea fracturilor, miorelaxarea, miostimularea și mobilizarea articulațiilor. Terapia fără durere cu acest echipament, cu rezultate sigure și eficiente, reprezintă o soluție unică de ultimă generație, indicată pentru toate stadiile afecțiunilor dureroase.SIS - SISTEMUL SUPERINDUCTIV

Indicații terapeutice:

  • Sindromul de tunel carpian;
  • Regenerarea unui nerv;
  • Sindromul de impingement (de împingere) – determinat de o suferință a tendonului mușchiului supraspinos;
  • Prevenția atrofiei musculare;
  • Hernia de disc;
  • Mobilizarea zonei vertebrale toracice;
  • Tendinopatie patelară.

TECAR - TERAPIA CU RADIOFRECVENȚĂ

VINDECAREA PRIN TRANSFER DE ENERGIETECAR - TERAPIA CU RADIOFRECVENȚĂ

Terapia TECAR (Transfer Energetic Capacitiv și Rezistiv) este unul dintre cele mai moderne tratamente folosite cu succes la ora actuală în fiziokinetoterapie cu rezultate imediate. Cele mai comune indicaţii includ: spasme musculare locale, noduri musculare (puncte trigger), mialgii, tendinite, durere cervicală și edem post-traumatic. Terapia TECAR  transferă curentul electromagnetic de înaltă frecvență prin toate țesuturile corpului și creează o bună localizare a efectului termic în țesut, susținând vindecarea atât la nivel macroscopic cât și celular.

Terapia TECAR este utilizată în special în:

  • Ortopedie-traumatologie (afecțiuni ale sistemului musculo-scheletal);
  • Terapia durerii (lombalgii, lombosciatică);
  • Medicină sportivă;
  • Reumatologie (artroze, spondilartroze);
  • Afecțiuni circulatorii;
  • Patologii viscerale.

 

LASER DE ÎNALTĂ INTENSITATE 12 W LASER DE ÎNALTĂ INTENSITATE

 

Laserele de care MEDDISTRICT – RECUPERARE MEDICALĂ dispune, sunt extrem de eficiente în accelerarea vindecării și eliminarea imediată a durerii și inflamației, având efect la suprafață și în profunzimea țesuturilor. Memoria genetică fiind limitată în timp, prin regenerarea accelerată această terapie ajută la refacerea țesuturilor cu o precizie crescută. Este util în ortopedie, medicina sportivă și recuperare fizică.

Dispozitivul BTL Laser de Înaltă Intensitate din clinica MEDDISTRICT – RECUPERARE MEDICALĂ este portabil, fiind utilizabil și la domiciliul tău și oferă un tratament foarte eficient pentru o gamă variată de indicaţii clinice, ce variază de la leziuni musculare și articulare la tendinopatii degenerative.
Terapia cu laser este una dintre cele mai rapide și mai eficiente modalități pentru:

  • Tratarea durerii
  • Tratarea inflamației
  • Fotobiostimularea proceselor naturale de vindecare și regenerare ale organismului
  • Crește rezistența la infecții prin stimularea răspunsului imunitar
  • Facilitează drenajul limfatic, reducând edemele

MAGNETOTERAPIA

ECHIPAMENT MDF-PMT QS AUTOMATIC BTL-5940 MAGNETOTERAPIA

 La MEDDISTRICT – RECUPERARE MEDICALĂ specialiștii noștrii utilizează cu rezultate extraordinare generatoarele de câmp magnetic pulsat și continuu pentru tratarea eficientă a tuturor tipurilor de ţesut şi penetrarea profundă în organism intensificând metabolismul celular.

Echipamentelel pentru magnetoterapie sunt compuse din:

  • Generator magnetoterapie 4 canale
  • Pat magnetoterapie cu solenoid de 70 cm, cu scanare manuăla.
  • Aplicator magnetic liniar:
  • Solenoid:

Magnetoterapia este, aşa cum îi spune şi numele, o terapie împotriva durerilor ce presupune folosirea magneţilor în contact cu corpul uman pentru a ameliora durerea, pentru a trata afecţiuni şi plăgi interne, datorită pătrunderii undelor la nivelul ţesuturilor. Funcţionarea acestui tip de terapie se desfăşoară prin aducerea câmpurilor magnetice în apropierea corpului unei persoane bolnave, câmpul magnetic inducând microcurenţi benefici în tot organismul. Aceşti microcurenţi acţionează în mod direct asupra celulelor, ajută la schimbul de oxigen şi la absorbţia elementelor nutritive din lichide şi alimente. Ceea ce rezultă din acest tratament este faptul că oxigenul din sânge se îmbunătățește şi provoacă o viteză mai mare de regenerare a ţesuturilor inflamate şi deteriorate, favorizând circulaţia sângelui în acestea şi vindecându-le.

 TERAPII COMPLEXE COMBINATE DE ELECTRO-TERAPIE, LASER-TERAPIE, ULTRASUNT-TERAPIE, ELECTROSTIMULARE

BTL 4825 SL PremiumBTL 4825 SL Premium

 Terapia cu ultrasunete este o procedura  folosită  de multi ani în  fizioterapie . Este utilizată în principal pentru efectul său non-termic , undele sonore de înaltă frecvență provocand  vibrații și mișcarea fluidelor celulare.

Indicațiile terapiei cu ultrasunete:

  • Îmbunătățirea ratei de vindecare a țesuturilor moi;
  • Creșterea nivelului fluxului de sânge într-o anumită zonă afectată pentru a accelera timpul de rezoluție al procesului inflamator;
  • Stimularea producției de colagen în timpul vindecării țesuturilor;
  • Tendinită;
  • Osteoartrită;
  • Leziuni ale ligamentelor și tendoanelor, etc.

Combina de fizioterapie upgrade-abila cu 6 canale interschimbabile, echivalent a 14  canale, ce pot fi:  4 canale electroterapie, 4 canale  electrostimulare, 2 canale laser, 2 canale ultrasunet.

Canalele de electroterapie au gama extinsa de curenti (Curent galvanic, diadinamici, Trabert, faradic, neofaradic, impulsuri exponentiale, impulsuri rectangulare, stimulare ruseasca, impulsuri trapezoidale, impulsuri triunghiulare, TENS, interferenta de 2 și 4 poli, laser, ultrasunet. Permite posibilitatea efectuarii de tratamente combinate: electroterapie & ultrasunete, electroterapie& laser.

 ELECTROTERAPIEELECTROTERAPIE

 Electroterapia foloseşte curentul electric pentru a obţine efecte fiziologice şi terapeutice asupra organismului uman.  Curentul electric este caracterizat de o anumită intensitate şi o anumită tensiune: el va străbate organismul, care la rândul său va opune o anumită rezistenţă la trecerea curentului.

Efectele biologice ale electroterapiei:

  • antialgic (blocarea transmiterii durerii)
  • ionizant (facilitează penetrarea transcutană a unor substanţe chimice şi migrarea tisulară a ionilor)
  • excitomotor (induce contracţia independent de voinţa persoanei)
  • vasodilatator, nutritiv
  • antiedematos, rezorbtiv.

Forme de electroterapie utilizate în cadrul MEDDISTRICT – RECUPERARE MEDICALĂ

  • Curent Galvanic
  • Curent electric de joasă frecvență (Träbert, TENS, diadinamic, rectangular, electrostimulare)
  • Curent electric de medie frecvență (interferențial)
  • Curent electric de înaltă frecvență (unde scurte, microunde)

Electroterapia  poate fi folosită atât pentru tratarea cât și prevenirea afecțiunilor din sfera otopedico-traumatice , reumatologice , neurologice , dermatologice și ginecologice.

TERAPIA PRIN ELONGAȚIE-SISTEM DE TRACTIUNI BTL 1300 TRACTRACTIUNI BTL 1300 TRAC

 Elongatia vertebrală este o manevră fizică prin care se urmarește lărgirea temporară a spațiului dintre vertebre, în scopul degajării discurilor intervertebrale.

Aceasta se aplică cu ajutorul unui program și echipamente specializate care neutralizează forțele de compresiune prin relaxarea musculară, detensionarea ligamentară și mărirea spațiului intervertebral.

Principalele indicați sunt:

  • dureri de spate;
  • degenerarea discurilor intervertebrale;
  • stenoza spinală;
  • spondilolisteza;
  • spondiloza;
  • discuri herniate etc.

Mesele pentru tracţiune BTL-1300 Trac sunt special concepute pentru exerciţiile de tracţiune lombară şi cervicală. Acestea pot fi folosite și pentru examinare, precum şi pentru alte aplicaţii terapeutice. Secţiunea mobilă a mesei face ca terapia să fie efectuată fără disconfort, oferindu-ți posibilitatea de relaxare musculară.

CRIOTERAPIA

 Crioterapia este una dintre metodele recuperării folosită în întreaga lume și reprezintă utilizarea la nivel localCRIOTERAPIA a temperaturilor scăzute pentru tratarea diverselor afecţiuni precum: afecțiuni dermatologice, afecțiuni reumatismale, inflamaţii, entorse, luxatii, întinderi musculare, contracturi musculare, rupturi musculare, contuzii, dureri de spate precum și în tratamentul post-chirurgical. La MEDDISTRICT – RECUERARE MEDICALĂ dispunem de cele mai bune echipamente de crioterapie, pemtru ca tu să beneficiezi de terapii cu rezultate de excepție. BTL Cryo reprezintă cea mai nouă modalitate în tratamentul prin crioterapie, care, pe lângă  efectele terapeutice deosebite, oferă un grad ridicat de confort al pacientului.  BTl Cryo se diferențiază de alte sisteme de crioterapie prin:

  • sistem de biofeedback ce permite monitorizarea în permanentă a temperaturii tegumntului pacientului;
  • folosește  un sistem avansat ce  detectează  temperatura tegumentare prin IR, permite inclusiv ajustarea jetului de aer, astfel încât terapeutul poate controla în permanență temperatura utilizată în tratamentele efectuate;
  • braț mobil și ajustabil ce permite fixarea aplicatorului în zona de tratament, oferind astfel posibilitatea terapeutului să acorde o atenție sporită pacientului;
  • evitarea arsurilor ce ar putea fi provocate pacientului datorită lipsei sistemului de monitorizare temperatura;
  • ajustarea parametrilor terapeutici: temperatura, jet de aer etc;
  • posibilitatea ajustării jetului de aer până la 1200 l/ min;
  • dispozitivul permite atingerea temperaturii de -32°

TERAPIA CU UNDE DE ȘOC

SHORTWAVE SHORTWAVE

 Terapia cu unde de șoc extracorporală (ESWT) reprezintă o soluție non-invazivă pentru durerea musculoscheletală și este o metodă utilizată multidisciplinar în ortopedie, fizioterapie, medicină sportivă, reumatologie în tratarea afecțiunilor musculo-scheletale cum ar fi fasciita plantară și pintenii calcaneeni, epicondilita laterală, tendinopatiile calcifiante ale umărului, fiind o terapie non-chirurgicală care ameliorează rapid durerea și reface mobilitatea articulară. Unda de șoc creează o presiune mecanică asupra țesuturilor afectate, ceea ce duce la  creșterea permeabilității celulare, creșterea microcirculației și metabolismul celular, grăbind astfel vindecarea, precum și dizolvarea depunerilor de calciu. Terapia cu unde de șoc se bazează pe principiul ultrasonic al undelor cu intensitate medie – înalta si undelor de șoc focalizate. BTL-6000 SHORTWAVE 400 este unul dintre cele mai eficiente dispositive pentru tratarea afecțiunilor care provoacă durere și spasme musculare, cum ar fi: entorse, bursite, tenosinovite, tensiuni musculare. Este recomandat  și  pentru afecțiuni cronice, pentru dureri articulare sau afecțiuni cauzate de tulburări ale circulației periferice venoase ale membrelor. Undele scurte au efecte calorice în profunzimea țesuturilor fără a produce leziuni cutanate, nu provoacă excitație neuromusculară, nu au acțiune electrolitică și electrochimică. Produc energie calorică și încălzesc în profunzime zona afectată. Acest tip de terapie poate fi aplicată în două moduri: unde de energie pulsatile și unde continue. În ceea ce privește modul pulsatil al terapiei cu unde scurte, accentul se pune pe efectul termic cu îmbunătățirea trofismului și implicit a sistemului vascular.Modul unde de energie continue are că predominante efectele termice locale, ceea ce duce la: îmbunătățirea metabolismului celular, stimularea circulației, reducerea spasmului muscular, creșterea mobilității.

TERAPIA CU UNDE SCURTETERAPIA CU UNDE SCURTE

Terapia cu unde scurte este o metodă de fizioterapie care folosește proprietățile câmpului condensator generat de curenți de înaltă frecvență producând căldură în profunzime. Este recomandată îndeosebi pentru tratarea durerilor articulare sau afecțiunilor cauzate de tulburări ale circulației periferice venoase. Acest tip de terapie poate fi aplicată în două moduri: unde de energie pulsatile si unde continue.

Efectele terapeutice ale undelor scurte:

  •  Hiperemiant;
  •  Analgezic;
  •  Miorelaxant – decontracturant;
  •  Accelerarea procesului de vindecare al organismului.

TERAPIA CU BĂI GALVANICE TERAPIA CU BĂI GALVANICE

12.Terapia cu băi galvanice

Baile galvanice reprezintă o formă de terapie bazată pe curent electric. Curentul este aplicat prin intermediul unor electrozi de carbon, care sunt scufundaţi în cuve pline cu apă. Pacientul introduce membrele superioare sau inferioare sau toate cele patru membre în cuvă, în jur de 15-20 de minute.

Baile galvanice sunt folosite în fizioterapie în principal pentru terapia durerii de origine nervoasă sau musculară, în insuficiența venoasă cronică, atrofii musculare după imobilizări prelungite, dar și pentru tratarea diferitelor afecțiuni reumatismale.

DRENAJ LIMFATIC BTL 6000 Lymphastim 12 Topline

BTL 6000 Lymphastim 12 Topline

 Drenajul limfatic, tehnică de compresie concepută pentru a ajuta la îmbunătățirea stării sistemului circulator, la refacerea elasticității pielii și o detoxifiere mai rapidă.

Modelul profesional pentru drenaj limfatic din clinica MEDDISTRICT – RECUPERARE MEDICALĂ este un echipament de presoterapie inovator, cu 12-canale, cu 15 programe de tratament  ce are  diferite grade de compresie și care dispune de setări avansate pentru personalizarea tratamentului în funcție de nevoile tale. Tehnologia de drenaj limfatic funcționează pe principiul presoterapiei, deblocând canalele și vasele limfatice. Manșoanele speciale de aplicare, cu mai multe camere suprapuse, oferă un masaj delicat care încurajează circulația naturală a limfei prin corp, ședințele terapeutice fiind foarte plăcute.

TERAPIA MANUALĂMANUALĂ

 Terapia manuală, sau terapia manipulativă, este un tratament fizic utilizat pentru a trata durerea musculo-scheletală și dizabilitatea. Include în principal manipularea mușchilor și articulațiilor.

Scopul terapiei manuale este acela de:

  • modularea durerii;
  • creșterea intervalului de mișcare (ROM);
  • reducerea sau eliminarea inflamației țesuturilor moi;
  • inducerea relaxării;
  • activarea procesului de regenerare a țesuturilor;
  • rol în extensibilitatea și stabilitateaa țesuturilor contractile și necontractile;
  • facilitarea mișcării și îmbunătățirea funcției articulare.

 

MEDICAL TAPINGTAPING

Conceptul de Medical Taping folosește o bandă elastică cu proprietăți speciale din bumbac. Banda poate fi purtată mai multe zile la rând, în funcție de zona de aplicat și afecțiunea interesată. Aceasta este rezistentă la apă, astfel încât dușul, înotul sau îmbăierea nu vor fi o problemă. Prin aplicarea benzii cu diferite tehnici, țesuturile pot fi influiențate după cum urmează:

  • Reducerea durerii;
  • Îmbunătățirea funcției musculare prin creșterea tonusului;
  • Funcția de suport a articulațiilor prin: stimularea propriocepției, manipularea poziției articulațiilor, manipularea direcției de deplasare, creșterea stabilității;
  • Normalizarea circulației sângelui și stimularea drenajului limfatic;
  • Manipularea segmentală.

HIDROTERAPIA

 FOCUS:

BAZIN CU BANDĂ DE ALERGARE SUBACVATICĂHIDROTERAPIA

Unul dintre scopurile terapiei acvatice este acela de a vedea îmbunătățiri fizice care se transferă activităților de pe uscat. Tu vei câștiga forță, amplitudine de mișcare, echilibru și flexibilitate prin participarea la terapia acvatică. Vei putea observa, de asemenea, un control îmbunătățit al mișcărilor, rezistență crescută, spasticitate scăzută și constrângere musculară redusă. Terapia acvatică reduce stresul asupra articulațiilor și mușchilor prin deponderarea corpului, permițând o toleranță îmbunătățită la mișcare și exercițiu. Apa poate acționa pentru a ajuta sau a rezista mișcării, făcând confortabilă efectuarea de exerciții care nu sunt bine tolerate pe uscat. S-a demonstrat că terapia acvatică îmbunătățește circulația, reduce durerea și spasmele musculare și oferă un mediu sigur pentru încercarea de noi exerciții. Terapia acvatică are și beneficii psihologice. Poate contribui la creșterea încrederii în activități precum mersul pe jos, echilibrul și exercițiile fizice. Pentru ca tu să beneficiezi de cea mai bună terapie, MEDDISTRICT – RECUPERARE MEDICALĂ dispune de Focus, cea mai performantă bandă de alergare subacvatică la nivel mondial, ce poate fi utilizată chiar înainte și imediat după o intervenție chirurgicală.  Aceasta permite intervenția timpurie și recuperarea medicală mai rapidă a organismului. Rezistența la apă îmbunătățește întregul sistem muscular și reduce rigiditatea articulațiilor.  De asemenea, reduce durerea și crește fluxul de sânge.

Indicații terapeutice pentru banda de alergare subacvatică FOCUS:

  • îmbunătățirea echilibrului și a mișcării de coordonare, inclusiv îmbunătățirea postură
  • reeducarea mersului după intervenții ortopedice și neurologice
  • creșterea gamei de mișcări unghiulare
  • degenerare și inflamația articulațiilor, membrelor și a coloanei vertebrale
  • dislocarea șoldului
  • atrofie musculară
  • distrofie musculară
  • paralizie cerebrală
  • autism
  • ADHD
  • boli ale sistemului cardiovascular
  • hipertensiune
  • reabilitare sportivă
  • fibromialgie
  • scleroză multiplă
  • CRPS/RSD
  • artrită
  • osteoporoză
  • durere cronică
  • dureri lombare
  • dureri de șold
  • dureri de genunchi
  • dureri de gleznă
  • înlocuiri articulare
  • post-AVC
  • leziuni ale măduvei spinării
  • stabilitate posturală
  • suport progresiv de greutate (pentru scăderea în greutate).

KINETOTERAPIEkineto

La MEDDISTRICT – RECUPERARE MEDICALĂ, pentru ca tu să ai tot confortul necesar pentru a putea progresa în refacerea ta morfo-funcțională, dispunem de spații generoase dotate cu cele mai moderne echipamente, capabile să susțină terapii complexe și complete, personalizate nevoilor tale, prin proceduri terapeutice sigure, eficiente și confortabile. Kinetoterapia se definește ca fiind terapia ce efectuează mișcări prin programe speciale de recuperare medicală și urmăresc refacerea unor funcții diminuate sau creșterea nivelului funcțional în diverse afecțiuni.

Programele de kinetoterapie sunt elaborate în strânsă concordanță cu vârsta, constituția, patologia, stilul de viață adoptat, stadiul de evoluție a bolii cât și existenta altor afecțiuni.

In ceea ce privește procesul de stabilire a programelor kinetoterapeutice, prin gimnastica medicala de recuperare, vei beneficia de atenta supraveghere de specialitate din partea kinetoterapeutului. MEDDISTRICT -  RECUPERARE MEDICALĂ dispune de o secție specializată în  Kinetoterapia pediatrică, departament ce se adresează începând de la bebeluși, copiii de vârstă preșcolară, școlară și până la cei cu vârsta de 16 ani. Această terapie cuprinde un asamblu de tehnici și metode utilizate în scopul recuperării somato-funcționale, motrice și psihice a copiilor.

OZONOTERAPIA

Pentru că tu meriți un tratament de excepție, MEDDISTRICT – RECUPERARE MEDICALĂ dispune de cel mai performant echipament pentru ozonoterapie, HYPER MEDOZON CONFORT. Ozonoterapia este un tratament natural, recomandat pentru numeroase afecțiuni. Numărul ședințelor de terapie recomandate diferă de la caz la caz, conform recomandărilor medicului specialist. Infiltrațiile cu ozon nu sunt dureroase și sunt 100% sigure. Dintre afecțiunile tratate prin ozonoterapie amintim:

Terapia durerii

  • Discopatii, hernia de disc.
  • Artrite, tendinite, bursite.
  • Poliartrită reumatoidă dar și alte boli imune/autoimune.
  • Dureri musculare, fibromialgii, contracturi musculare.

Patologia cutanată

  • Ulcere cronice de gambă (ulcere varicoase, ulcere diabetice).
  • Picior diabetic.
  • Arterite cu necroze cutanate.
  • Plăgi infectate cu tendință redusă la vindecare.
  • Fistule cutanate.
  • Venectazii (vene dilatate).
  • Telangiectazii (capilare dilatate la picioare, gambe și /sau coapse).
  • Vaginită cronică candidozică.
  • Herpes, zona zoster.
  • Cicatrici inestetice.
  • Keloide
  • Plăgi chirurgicale cu tendintă redusă la cicatrizare.

Afecțiuni neurodegenerative

  • Boala Alzheimer.
  • Boala Parkinson.
  • Scleroză multiplă.
  • Scleroză amiotrofică.
  • Accidente vasculare cerebrale in etapa postacuta.
  • Recuperare după traumatisme cerebrale.

 

Boli hepato-biliare

  • Hepatita cu virus B.
  • Hepatita cu virus C.
  • Ciroza hepatică virală.
  • Amestecul de oxigen-ozon are o acţiune benefică asupra metabolismului hepatic, creşte nivelul de oxigenare a hepatocitelor şi vitalitatea lor, creşte nivelul catalazei, sunt activate sistemele microsomale, creşte capacitatea de detoxifiere a ficatului.

Afecțiunile cardiovasculare

Aici ozonoterapia are în primul rând un rol preventiv în prevenirea unor afecţiuni cardiovasculare cu o incidenţă ridicată la populaţie (ateroscleroză, cardiopatie ischemică cronica, hipertensiune arterială, arterite, afecţiuni ale venelor).

Alte efecte ale amestecului de ozon şi oxigen sunt: capacitatea de a ameliora circulaţia periferică (arteriala si venoasa), efectul vasodilatator, restabileşte funcţia sângelui de transportor a oxigenului, reduce inflamaţia la nivelul endoteliului vaselor sanguine, scade colesterolul şi glicemia, creşte vâscozitatea sanguină, reduce valorile presiunii arteriale.

Afecțiunile gastro-intestinale

Ozonul restabileşte flora intestinală, regenerează mucoasa. Influenţează negativ dezvoltarea germenelui Helicobacter pilori.

Pe lângă acestea, datorită acţiunii sale de ameliorare a metabolismului şi de protejare a vaselor sanguine ozonoterapia este eficientă şi recomandată în tratamentul complicaţiilor diabetului zaharat, pentru prevenirea şi stoparea fenomenelor de îmbătânire a organismului, creşterea perfomanţelor fizice şi intelectuale.

Ozonoul este folosit în medicină pentru proprietățile sale antimicrobiene, antibacteriene, antialgice și antiimflamatorii. Așadar, pentru ameliorarea diferitelor afecțiuni, pentru creșterea capacității de vindecare a organismului, anti-anging sau pur și simplu pentru starea noastră de bine, ozonoterapia s-a dovedit a fi foarte utila.

Datorită proiectului ”ÎNFIINȚARE DEPARTAMENT CERCETARE METODE INOVATIVE DE TRATARE ALE AFECȚIUNILOR APARATULUI NEUROLOCOMOTOR”, proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională, Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, COD MySMIS 121822. MEDDISTRICT – RECUPERARE MEDICALĂ dispune de echipamente revoluționare ce susțin terapii sigure și moderne ce au rezultate de excepție.

Vă invităm să realizați programarea online sau telefonic.

La noi este simplu și eficient. Selectați data, ora și medicul specialist.

TOP